Energie regenerabilă și soluții smart

Euroelectric te sprijină în găsirea soluțiilor de energie regenerabilă și soluții smart potrivite pentru căminul sau afacerea ta.

Tot mai mulți consumatori la nivel mondial, dar și în România, realizează importanța ridicată pe care o are folosirea surselor de energie regenerabilă pentru producerea curentului electric și al apei calde. 

Dacă în urmă cu câțiva ani această tehnologie părea inaccesibilă mai ales micilor consumatori, în prezent, datorită inovațiilor tehnice, ea a devenit o opțiune tot mai frecventă datorită unor costuri inițiale de investiție rezonabile și a unei eficiențe ridicate. 

Euroelectric te sprijină în găsirea soluțiilor de energie regenerabilă potrivite pentru căminul sau afacerea ta. 



1. Sisteme de producere a curentului electric



Pentru că și noi credem în protejarea mediului și folosirea surselor de energie verde, te sprijinim în găsirea soluțiilor pentru integrarea surselor de energie regenerabilă în locuința sau în afacerea ta. În plus, susținem demersurile tale în ceea ce privește aplicarea la Programul Casa Verde pentru panouri fotovoltaice.


Panouri fotovoltaice


Panourile fotovoltaice transforma energia solară în energie electrică. Se montează în câmp deschis sau pe acoperișurile caselor, clădirilor sau ale suprafețelor consumatoare și pot asigura, parțial sau în întregime, necesarul de curent al consumatorilor.

Indiferent de tipul de panou fotovoltaic pe care îl alegi, acestea au o serie de beneficii importante:

  • Îți scad considerabil factura la energia electrică deoarece transformă radiația solară disponibilă gratuit în curent electric.
  • Devii independent de furnizorul de energie electrică – nu mai este necesar să te racordezi la rețeaua națională, nu te mai confrunți cu măririle de preț sau căderile de tensiune
  • Contribui la reducerea poluării și a încălzirii globale prin folosirea unei surse de energie verde.

Pentru zilele înnorate sau cu lumină scăzută, panourile fotovoltaice sunt dotate cu acumulatori care stochează energia electrică produsă în timpul zilelor cu soare puternic. 

Euroelectric îți asigură consultanță pentru ca împreună să găsim cea mai bună soluție de energie regenerabilă pentru tine.

Pentru asta, luăm în considerare o serie de factori:

  • necesarul tău zilnic de energie electrică, în funcție de numărul de consumatori
  • caracteristicile zonei în care locuiești – condiții meteo, amplasarea față de soare și unghiul de cădere al radiațiilor solare
  • suprafața pe care putem monta panourile fotovoltaice
  • bugetul disponbil. 

Există patru tipuri de panouri fotovoltaice, iar în funcție de planul pe care îl stabilim împreună, alegem varianta cea mai potrivită pentru tine:

  • Panouri fotovoltaice monocristaline – au cel mai mare randament deoarece oferă eficiență bună și în zilele lipsite de soare puternic, sau înnorate. De asemenea, sunt mai durabile în timp.
  • Panouri fotovoltaice policristaline (multicristaline) – au o eficiență ușor mai scăzută decât cele monocristaline, dar sunt recomandate pentru locuințele de familii, datorită raportului calitate-preț favorabil. 
  • Panouri fotovoltaice cu strat subțire (Thin Film) – sunt cele mai ieftine și produc energie electrică chiar și în condiții de luminozitate scăzută. Cu toate acestea, eficiența lor este la jumate față de cele monocristaline și nu sunt adesea folosite pentru consumatori familii.
  • Panouri fotovoltaice hibride (cu strat amorf) – se racordează obligatoriu la o altă sursă de energie (generator sau rețeaua electrică) și pot servi ca stabilizator sau UPS pentru zone cu dese căderi de curent. Sunt potrivite pentru consumatori mari precum ansambluri rezidențiale, clădiri de birouri, hoteluri, pensiuni, zone fără posibilități de racordare la energia electrică sau în care există dese căderi de curent.


Turbine eoliene


Pentru locații cu vânt puternic, turbinele eoliene pot acoperi în totalitate sau parțial nevoia de consum electric, fără a mai apela la rețeaua de distribuție. Acestea pot fi folosite și în combinație cu panourile solare, pentru a construi o soluție completă și eficientă de energie electrică.

Montarea turbinelor eoliene se poate dovedi o opțiune foarte eficientă, indiferent dacă dorești o soluție pentru familia ta sau pentru afacere. Ele pot acoperi nevoile de consum ale mai multor consumatori din pensiuni turistice, hoteluri, ferme, depozite,  în special în zonele izolate, cu posibilități limitate de racordare la rețeaua națională.

Pentru a stabili ce tip de turbină se potrivește planului tău, îți calculăm necesarul de consum, suprafața disponibilă, asimilăm puterea vântului din zona spațiului de consum și stabilim soluția optimă pentru tine.

Există mai multe tipuri de turbine eoliene, în funcție de necesarul de consum:

  • Turbine eoliene pentru casă – perfecte pentru consumatori casnici, case, stâne, clădiri de mci dimensiuni, stații meteo. Stochează energia electrică în acumulatorul din dotare și asigură energia pe o perioadă de câteva zile. Se pot instala în curte, grădină, în apropierea spațiului deservit.
  • Turbine eoliene de până la 10 kW – se pot folosi pentru case cu mai mulți consumatori, pensiuni sau hoteluri cu un număr ridicat de turiști, spitale, școli sau alte clădiri din zona rurală, depozite, hale, spații de producție. Necesită amplasarea într-un spațiu larg, fără obstacole care ar putea influența puterea vântului.
  • Turbine eoliene peste 10 kW – Generează o putere suficient de ridicată în zilele cu vânt constant pentru a deservi fără probleme un număr ridicat de locuințe. Reprezintă o investiție ridicată, însă rezistența lor în timp le face o investiție profitabilă pentru distribuitorii de energie. 

 Euroelectric te ajută să obții autorizațiile, aprobările și certificările necesare pentru ridicarea turbinei eoliene. Îți asigurăm apoi instalarea și mentenanța acesteia și a bateriei de stocare. 




2. Sisteme de stocare a energiei electrice


Pentru că randamentul panourilor solare fotovoltaice și al turbinelor eoliene depinde de condițiile meteorologice (intensitatea soarelui, respectiv a vântului), energia electrică în surplus, produsă în zilele cu condiții favorabile trebuie stocată în acumulatori pentru a fi folosită pentru acoperirea cerințelor în restul zilelor.

Bateriile pentru stocarea energiei electrice au beneficiat de o serie de îmbunătățiri de la momentul dezvoltării lor, până în prezent, iar cercetările sunt în continuă desfășurare. Există o varietate de soluții pe piață în funcție de modul de generare a energiei electrice, necesitatea de stocare, intervalul de consum, impactul asupra mediului. Împreună găsim tipul de sistem de stocare potrivit pentru tine.



3. Stații încărcare mașini electrice


Achiziția de mașini electrice a luat amploare pe plan mondial și de aceea ne așteptăm ca și în România numărul acestora să crească. Măsurile de încurajare din partea guvernelor și ale industriei auto pentru aceste tipuri de autoturisme sunt tot mai puternice, iar oamenii sunt tot mai motivați pentru a face alegerile sustenabile pentru mediul înconjurător. 

Investiția în amplasarea unei stații de încărcare a mașinilor electrice este una pe termen lung care arată susținerea ta față de o cauză responsabilă la care aderă și clienții tăi și care poate constitui o sursă suplimentară de venit. 

Euroelectric te ajută cu instalarea stației de încărcare a mașinilor electrice și îți asigură și mentenanța în timp a acesteia. Fii printre primii care se alătură inițiativei de sprijinire a mașinilor nepoluante.



4. Iluminat stradal fotovoltaic


Soluțiile de iluminat stradal fotovoltaic asigură într-un mod eficient, cu cost redus, nevoile unei comunități care nu are acces la rețeaua de energie electrică. 

Euroelectric asigură instalarea lămpilor stradale dotate cu panouri fotovoltaice, senzor și acumulator, care oferă autonomie ridicată și sunt rezistente intemperiilor. Similar cu panourile fotovoltaice pentru locuințe, acestea stocheaza energia electrică produsă în zilele cu soare puternic, pentru a ilumina în timpul nopții. 

Ele pot fi folosite atât în orașele mari, cât și în comunitățile mici sau în jurul locuinței, pentru a oferi un confort si o siguranță sporite trecătorilor, într-un mod sustenabil pentru mediu, dar și pentru buget.



5. Smart home


Totul în jurul tău e smart – smartphone, smartwatch, smart TV, iar casa ta nu are de ce să fie altfel. Te ajutăm să integrezi toate sistemele din locuința ta într-o singură consolă, ca tu să poți controla cu ușurință, prin internet sau SMS, din interiorul locuinței sau de la birou, confortul care te face să te simți “ca acasă”. 

Conceptul de smart house nu este un moft, ci un mod inteligent de a te folosi de toate sistemele din casa ta, pentru eficientizarea costurilor și reducerea timpului pe care îl petreci cu fiecare device în parte. Cu ajutorul lui poți controla:

  • Pornirea, oprirea, reglarea climatizării pentru un consum optim, în funcție de temperatura exterioară
  • Luminile
  • Sistemul de securitate 
  • Deschiderea geamurilor și a obloanelor
  • Comutarea pe diferitele surse de energie disponibile
  • Instalația de apă – poți da drumul la apa de la cadă cu exact 5 minute înainte de a ajunge acasă
  • Sistemul Home Cinema și Home Theatre
  • Electrocasnicele: mașina de spălat, frigiderul, plita electrică, etc.

Odată ce ajungi să experimentezi avantajele automatizării tuturor aceste sisteme, îți garantăm că nu o să mai poți trăi altfel.