Branșament electric

Suntem în permanență alături de tine: de la primul pas în procesul de racordare la rețea, până la distribuția curentului electric.

Branșamentul electric este instalația care te conectează la rețeaua de distribuție. Euroelectric asigură realizarea lucrărilor de branșament electric în județul Constanța, dar și pe plan național, pentru consumatorii persoane fizice, dar și pentru consumatori rezidențiali sau dezvoltatori. Suntem o companie autorizată ANRE pentru (lucrari de joasa si medie tensiune) racordarea la rețeaua națională de energie. Lucrăm eficient, respectând normele de protecție și de calitate, astfel încât să vă puteți încrede în siguranța de funcționare a instalației electrice un timp îndelungat.

În funcție de Avizul Tehnic de Racordare elaborat de ENEL, avem opțiunea de a realiza atât branșamente electrice supraterane, cât și subterane.



Branșamente electrice supraterane


Branșamentele electrice aeriene sau supraterane leagă linia electrică aeriană de distribuție a furnizorului de energie de firida de branșament a beneficiarului. Branșamentul se poate face atât cu traversare, dacă rețeaua electrică este pe partea opusă a drumului față de client, sau fără traversare, dacă se află pe aceeași parte a drumului cu acesta. 


Branşamente electrice subterane


Branșamentele subterane conecteaza în cablu rețeaua electrică de distribuție de nișa de branșament a abonatului. Racordarea se poate face direct din cablul principal de alimentare, dintr-o nișă principală, dar și dintr-o rețea aeriană atunci când branșamentul electric suprateran nu este posibil.


Indiferent de soluția tehnică specificată de ENEL, echipa Euroelectric are expertiza tehnică și echipamentele necesare pentru a racorda la energia electrică orice tip de consumator, indiferent de locul de consum și caracteristicile spațiului.



Soluții de branșament electric:


a. Echiparea posturilor de transformare 

  • Legarea cablurilor în celule, a siguranțelor
  • Verificari PRAM pe echipamente de medie tensiune
  • Asigurarea normelor de protecție/calitate
  • Executarea distribuției pe joasă tensiune, conform proiectului beneficiarului
  • Punerea în funcțiune

b. Execuția postului de transformare aerian – se poate instala pe unul sau pe doi stâlpi, cu platformă sau legat de stâlp.

  • Montarea stâlpilor de beton/metal
  • Montarea consolei, a cadrului de siguranțe, platforma transformatorului și transformatorul

c. Legarea la rețea prin post de transformare – cu cablu conectat și tras prin șanț

d. Alimentarea din cutia stradala

e. Legarea cablului din firide

f. Racordarea branșamentului electric la stâlp



Care este prețul unui branșament electric?


Prețul unui branșament electric depinde de caracteristicile locului în care se efectuează racordarea:

  • distanța dintre rețeaua de distribuție a furnizorului și firida de branșament a beneficiarului,
  • existența stâlpului sau necesitatea de a-l planta în apropierea locului de consum,
  • puterea solicitată de către utilizator,
  • echipamentele tehnice necesare furnizării energiei electrice,
  • tipul de branșament aerian sau subteran.

La toate aceste variabile se adaugă și tarifele pentru emiterea ATR-ului, precum și costurile autorizațiilor de construire a branșamentului.



Întrebări frecvente


  • Termeni pe înțelesul tuturor
  • Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru racordarea la rețeaua de distribuție a energiei electrice după obținerea Avizului Tehnic de Racordare?
Termeni pe înțelesul tuturor

Loc de consum = teren, incintă, clădire în care consumi energie electrică. Un loc de consum are o singură instalație de utilizare, dar poate avea mai multe instalații de racordare.

Instalație de racordare = instalația electrică prin care locul de consum va fi conectat la rețea – de la rețeaua de interes public până la punctul de delimitare față de instalația de utilizare. Instalația de racordare este proprietatea E-Distributie Dobrogea.

Instalație de utilizare = instalația ta electrică interioară, prin care vei consuma electricitate. Instalația de utilizare e proprietatea ta (până la punctul de delimitare). Oricând vei avea o problemă cu rețeaua interioară, este responsabilitatea ta să o rezolvi.

Punctul de delimitare = locul în care instalația de utilizare se desparte de cea de racordare

Putere aprobată = puterea maximă pe care o poți consuma în orice moment, specificată în ATR. Instalația de racordare e dimensionată în funcție de puterea pe care o alegi când ceri ATR-ul. Evaluează cu atenție nevoile tale de consum, pentru că, dacă vei avea nevoie de mai multă energie electrică, va trebui să ceri un spor de putere (tot printr-o cerere de emitere ATR).

Organizare de șantier = situație temporară în care ai nevoie de curent electric pentru realizarea construcției care va deveni loc de consum.

Care sunt pașii ce trebuie urmați pentru racordarea la rețeaua de distribuție a energiei electrice după obținerea Avizului Tehnic de Racordare?
  • Odată obținut ATR-ul, noi îți facem o ofertă în baza soluției dată de E-Distribuție Dobrogea.
  • După acceptarea ofertei, depui documentele primite de la noi la unul dintre sediile Enel Energie pentru emiterea Contractului de Racordare.
  • Odată semnat Contractul de Racordare, între tine și E-Distribuție Dobrogea, îți va fi emisă factura pentru plata taxei de racordare.
  • În momentul în care cei de la E-Distribuție Dobrogea procesează plata, ne emit nouă Contractul de Execuție a lucrării.
  • După ce primim contractul de execuție, ne apucăm imediat de treabă.
  • După ce am finalizat lucrarea, întocmim dosarul de branșament împreună cu dosarul instalației de utilizare care se depun la E-Distribuție Dobrogea.
  • La final, o echipa E-Distribuție Dobrogea îți montează contorul.

Formular

Cerere oferta

Pentru a putea cere o oferta, va rugam sa completati formularul de mai jos. Daca doriti sa racordati electric o locatie, va ruga sa atasati si documentele necesare. Formatele permise sunt .pdf sau .jpg, nu mai mari de 5MB.

Nume*

Email*

Telefon*

Selectati serviciul de interes*

Documente

Mentiuni

Euro-electric.ro pretuieste si respecta intimitatea dvs. Pentru mai multe informatii, consultati Principiile privind Prelucrarea Datelor cu Caracter Personal.